Dieta obniżająca stężenie cukru we krwionośne
- 232 Views
- Redaktor alterszafa.pl
- 3 marca 2019
- Informacje o zdrowym odżywianiu
Za wysokie stężenie cukru pomogą nam obniżyć nowe zwyczaje żywieniowe. Osoby, których stężenie cukru jest zbyt wysokie powinny przede wszystkim unikać potraw zawierających cukry proste, które prowadzą do szybkiego wzrostu stężenia glukozy. Cukry proste znajdują się z czekoladzie, miodzie, wszelkich ciastach, cukierkach, truskawkach, winogronach, śliwkach. Z tych cukrów należy zrezygnować całkowicie, a ograniczyć potrawy zawierające cukry złożone: biały makaron i pieczywo, potrawy tradycyjnej kuchni polskiej takie jak pierogi, ziemniaki, ryż, ananasy, banany. W przypadku wysokiego stężenia cukru należy ograniczyć tłuszcze zwierzęce: tłuste sery twarogowe, sery produkowane z mleka koziego, utwardzane margaryny, masło, słonina, smalec. Koniecznie trzeba jeść produkty bogate w błonnik: warzywa, ciemne pieczywo i makaron, kasze, płatki owsiane. Stężenie cukru we krwi obniża cynamon, wahaniom poziomu cukru zapobiega ocet winny. Przy cukrzycy oraz w jej profilaktyce ważną rolę odgrywa aktywność fizyczna.

- 22 lutego 2021
Dieta dla osób w okresie rekonwalescencji
- 11 stycznia 2021
Jaki trening na plecy ?
- 9 października 2020
Spalanie tłuszczu u kobiet
- 7 sierpnia 2020
Dieta dla osób w okresie rekonwalescencji
Jaki trening na plecy ?
Spalanie tłuszczu u kobiet
Glutation w diecie sportowca
Kalkulator kalorii zimą
Czy warto zrobić sobie liposukcje ?
Gatunki tanecznych treningów
Jak szybko schudnąć ?